Tuesday 10 May 2011

HAFEZ 1- london


Very cozy Persian restaurant just off Westbourne Grove. *there is another Persian restaurant on Westbourne Grove which is quite good, and there you have to queue for 30 minutes. However this place is much more recommended in terms of the food and space! 


So typical Persian dinner goes like this... 

as for starters, you can have a salad, yogurt dip- try spinach one to be different- and the best is aubergine mix called mirzaghasemi. all eat together with the freshly baked bread...!!

as for the main, order lamb. and stew with beans, aubergines and some pieces of meat is very authentic called Khoreshte gheyme bademjin. everything is eaten with rice, also try with crushed tomato and red Persian spice- all together is the key!

to finish the dinner, try a jag of yogurt with mint. it is very salty.. but well, tradition!!

The prettiest drink you can ever seen can be found here: Rose Petal Water!!! Super sweet, but worth having it on your table. You will see...!! 
(Sometimes you get unlucky to get one without the rose petals on top... but usually really pretty)




Westbourne Groveを少し入ったところにあるペルシャレストランです。Westbourne Grove沿いにも毎晩行列ができているペルシャレストランがありますが、こちらの方がこじんまりとした雰囲気で、料理のクオリティーもお勧めです。
(イラン人の友人の間でも色々な意見があるので、どちらが好きかはもう個人の好みです)



典型的なペルシャ料理のディナーはこのような感じです。。。
スターターにはトマト、キュウリ、タマネギを細かく刻んだ典型的なサラダと、ヨーグルトディプ。(ほうれん草味を選んで変化を!)一番のお勧めは茄子の和え物のmirzaghasemiです。全て焼きたての薄いパンと一緒に楽しみます。
メインコースには、ラムを注文すれば間違いありません。(ラムが苦手な方はチキンを)
また、典型的なKhoreshte gheyme bademjinという豆と茄子、肉の入ったシチューも試してみてください。ペルシャ料理の嬉しいところは、いつもご飯が付いてくるところです。ご飯はバターで和えて、潰した焼きトマト、赤色のペルシャスパイスとメインのお肉やシチューと一緒に食べるのがポイントです。
食事の最後には、ミント味のヨーグルトドリンクを。塩辛いのですが、更に塩を加えて飲むこともあるようです。慣れないと少し変な気がしますが、これも冒険です!

ソフトドリンクにはとても甘いのですがRose Petal Waterを。
今まで見た中で一番可愛いドリンクです。
(忘れずに薔薇の花びらがのって出てくればですが)

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